Tervetuloa Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiirin kotisivuille!

Maaliskuun kuukausitapaamiset peruttu koronaviruksen ehkäisytoimenpiteisiin liittyen!

Peruutamme 18.3. Loimaalla ja 19.3. Helsingissä pidettäväksi suunnitellut sukututkimuspiirin kuukausitapamiset! Uskoakseni joka tapauksessa osa osallistujista jäisi oma-aloitteisesti tulematta. 

Seurataan koronavirustilannetta ja suosituksia kokoontumisten järjestämisestä kuukausi kerrallaan. Kerron tapaamisista täällä, Kurkijoki- ja Hiitola -FB-ryhmissä  ja Kurkijoki-Seuran FB-ryhmässä sekä Kurkijokelainen-lehdessä.

Kun seuraavan kerran kokoonnutaan, pidetään lähtökohtaisesti teemoina maaliskuulle sovittuja: Loimaalla tarkastellaan, miten ja missä aikoinaan isämme, isoisämme ja heidän isänsä suorittivat sotapalveluksensa. Helsingin tapaamisessa annetaan neuvoja sukututkimuksen aloittamiseen ja jatkamiseen. Toivottavasti tavataan silloin runsaslukuisina! 

Muistetaan noudattaa ohjeita viruksen välttämisestä - sekä itsemme että lähimmäisteme suojaamiseksi! 

Kevättalvisin terveisin

Ahti

Sukututkimuspiiristä

Vanhoihin tietoihin pääsee käsiksi kotoaa käsin!

Olemme näiden pitäjien sukuja tutkivien tai  suvuista/pitäjistä muuten kiinnostuneiden vapaamuotoinen harrastuspiiri.

Tavoitteemme on tarjota leppoisa yhteisöllinen foorumi kaikille Kurkijoen ja Hiitolan suvuista kiinnostuneille - olivatpa he sitten "konkareita" tai vasta heränneet ajatukseen, että sukututkimus kiinnostaa.

Pääasiallisin toimintamuotomme ovat kuukausittaiset tapaamiset Helsingissä ja Loimaalla. Niihin ovat kaikki tervetulleita, vaikkapa vain katsomaan, mitä siellä touhutaan. Tai kysymään, mitä tietoja piiriläisillä on omasta suvusta. Käynti ei velvoita mihinkään - niin kuin ei pitkäaikainen piiriläisyyskään. 

Toivomme näiden kotisivujemme auttavan erityisesti aloittelevaa sukututkimusharrastajaa alkuun. Pidemmälle ehtineelle harrastajalle esim. linkkisivustolta saattaa löytyä ennen kokeilemattomia lähteitä. Vasemmalla olevasta valikosta klikkaamalla voit tutustua piirin toimintaan, sukututkimuksen menetelmiin ja tietolähteisiin sekä erityisesti Kurkijoen ja Hiitolan suvuista kiinnostuneille oleellisiin tietolähteisiin. Linkki-sivultamme pääset suoraan moniin tarpeellisiin tietokantoihin.

Kuukausitapaamisissa on useimmiten ennalta sovittu pääteema, josta pidetään alustusesitelmä. Kulloisenkin kuukausitapaamisen ajankohdan ja teeman näet ylempää tällä sivulla. 

Ole kuin kotonasi!