Kuukausitapaamiset Helsingissä ja Loimaalla

Sukututkimuspiirin kuukausitapaamisiin voi tulla kuka tahansa esim. illan teemasta kiinnostunut, omista juuristaan lisätietoa kaipaava tai sukututkimusharrastuksen aloittamista suunnitellut. Moni on tullut sitten toistekin...

Toimintaa tuntemattomalle saattaa syntyä mielikuva, että sukututkimuspiirin tapaamisissa tehdään yhdessä sukututkimusta.                                            

Ei ihan näin: itse perusharrastus on yksinäistä puuhaa, jota tehdään kotona esim. tietokoneen ääressä tai arkiston hiljaisuudessa.  Tapaamisissakin toki - varsinkin ennen itse tapaamisen alkua - piiriläiset kyselevät tietoja toisiltaan, vertailevat ja vaihtavat niitä, saatetaan käydä tutkimassa jotain lähdettäkin. Mutta muuten  tapaamiset ovat sosiaalisia, harrastuksen yhdistämien ihmisten  keskustelutilaisuuksia. Teemat toki liittyvät sukututkimukseeen.

Piiriläisiä on paikalla jo pari tuntia ennen varsinaisen tapaamisen alkua. Silloin on tilaisuus kysellä, mitä tietoja heillä on sinun kurkijokelaisista tai hiitolaisista juuristasi tai saada opastusta asiassa, johon ehkä itse on kompastunut.

Alavalikosta näet Helsingin ja Loimaan tapaamisten ajankohdat, teemat ja (jos on tehty) muistiot. Oikealla huomiolaatikossa kerrotaan seuraavien tapaamisten ajankohdat ja teemat.