Kuukausitapaamiset

Piiriläisten kuukausitapaamiset ovat merkittävin toimintamuoto. Niitä järjestestetään Helsingissä Karjala-talolla ja (2013 alkaen) Loimaalla, kaupungintalolla. (Hiitolaiset, katsokaapa tämän kohdan alalaitaan)

"Tapaaminen" kuvaa tilaisuuksia paremmin kuin "kokous" - muodollisuuksia ei juurikaan ole - leppoisaa karjalaista touhua. Piirissä ei ole varsinaista jäsenyyttä eikä jäsenmaksua. (Kahvikassa). Tapamisiin voi tulla jokainen Kurkijoen-Hiitolan alueen sukututkimuksesta, omasta suvustaan tai tietyn tapaamisen erityisteemasta kiinnostunut. Käynti ei velvoita mihinkään. Kun käyt tapaamisissa, olet piiriläinen.

"Virallinen" osuus alkaa Helsingissä klo 18. Tapaamiset kestävät 2,5-3 t.  Jos uusia piiriläisiä tai vierailijoita on paikalla, piiriläiset esittelevät itsensä lyhyesti "suku- ja sukututkimusnäkökulmasta". Kerrotaan merkittävimmät sukututkimukselliset kuulumiset sitten edellisen tapaamisen. Käsitellään eri teemoja. Joku saattaa alustaa tietystä aiheesta.

Pääteemana on edellisessä kokouksessa sovittu "kotiläksy" - sukututkimukseen tiukemmin tai löyhemmin liittyvä teema. Kotiläksyjen tekeminen on toki  vapaaehtoista - voi kuunnella muiden tietoja teemasta.

Jos haluaa esim. tietää, mitä tietoa piiriläisillä on omista kurkijokelaisista tai hiitolaisista juurista, kannattaa tulla jo ennen tapaamisen alkua. Piiriläisiä on paikalla jo klo 15 alkaen, jolloin on hyvä tilaisuus omien asioiden kyselemiseen.  Tuskinpa kukaan on lähtenyt pois ilman uusia tietoja juuristaan! 

Loimaan kuukausitapaamiset käynnistyivät 19.1.2013. Innokkaita kävijöitä on ollut 35-50 - upeaa!  Kun kävijöistä valtaosa on aloittelevia arrastajia, ovat tapaamisten  teemat toistaiseksi liittyneet  suku- tutkimuksen alkuopastukseen ja olleet  enemmän "luentotyyppisiä" kuin Helsingissä.  

Kokeneemmat piiriläiset Helsingistä toimivat toistaiseksi Loimaan tapaamisten vetäjinä. Varsinaiset tapaamiset alkavat klo 18.30 Loimaan kaupungintalolla. Helsingin piiriläisiä on paikalla jo klo 16.30 alkaen. Juttusille voi ja kannattaa tulla jo aikaisemmin, jos haluaa kysellä omista juuristaan tai esim. saada "vierihoitoa" käytännön sukututkimuksessa. 

Huom hiitolaisjuuriset!

Jos piirin kuukausitapaamisiin Helsinkiin tai Loimaalle on pitkä matka, Pori saattaa olla lähempänä! Porissa kokoontuu Hiitolan pitäjäseuran sukututkimuspiiri. Ei aivan yhtä usein kuin tämä Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiiri eivätkä tapaamisten teemat ole samat, mutta kannattaa osallistua! Vetäjänä Porissa Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiirin pitkäaikainen aktiivijäsen Harri Kekki, hiitolaisten juurien tietäjä.