Seuraavat tapaamiset

LOIMAALLA kaupungintalolla ke 15.5.2019 klo 18.30

ja
HELSINGISSÄ
Karjalatalolla to 16.5.2019 klo 18.00

Illan pääteema molemmissa tapaamisissa:

KURKIJOEN MURRE

Tarkastelemme, miten kurkijokelaiset aikoinaan puhuivat. Katsomme, mitkä olivat äänneopillisesti leimallisimmat murteen piirteet ja kuuntelemme ääninäytteitä vanhojen kurkijokelaisten puheista.

Paikalla ollaan jo 2 tuntia ennen varsinaisen ohjelman alkua (16.-16.30). Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Piirin historiaa

Hiitolan-Kurkijoen sukututkimuspiirin perusti v. 1997 Kurkijoen sukututkimuksen "grand old man" Mauri Rastas - Riekkalan poikia.   Maurin palavasta kiinnostuksesta alueen historiaan ja sukututkimukseen kertovat hänen kotisivunsa... joille pääset tästä. 

Hiitolan ja Kurkijoen kytkeminen sukututkimuspiirissä toisiinsa on luonnikasta: niin monen sukupuun jokin juuri tunkeutuu jossain vaiheessa naapuripitäjän puolelle. 

Piirin perustoimintamuotona olivat alun perinkin kuukausitapaamiset Karjala-talolla Helsingissä. Kuluneiden 15 vuoden aikana piirissä on käynyt suuri joukko juuristaan kiinnostuneita.  Kävijät ovat vaihtuneet: osa on jäänyt aktiivitoiminnasta pois saatuaan piirin toiminnasta sen mitä oli hakemassa - esim. omat  esipolvikaavionsa niin pitkälle kuin se on mahdollista. Uusia harrastajia on tullut tilalle. Perustajajäseniäkin on vielä innokkaasti mukana, esim. Veikko Repo ja Harri Kekki, Mauriakin nähdään toisinaan.

Harri Kekki ryhtyi v. 2012 vetämään harrastuspiiriä Porissa, jonka ympäristössä asuu hiitolaisjuurisia paljon. Piiri toimii Hiitolan pitäjäseuran siipien suojassa.

Helsinkihän on tiettävästi  "kaukana joka paikasta". Ajatuksia toiminnan laajentamisesta on ollut. Vuonna 2012 piirissä kiteytyi ajatus laajentaa toimintaa Loimaalle. Onhan Loimaan seudulla edelleen se vankka kurkijokelais-taustainen asujaimisto, joka sotien jälkeen alueelle syntyi. Toiminnan käynnistyttyä Loimaalla vuoden 2013 alussa on voitu nähdä kiinnostuksen suuruus, kun Loimaan kaupunginvaltuuston istuntosali on täyttynyt ääriään myöten tapaamisissa. Toki Loimaalle riittää myös hiitolaistaustaisia piiriläisiä!